Clicky

KSV Rumbeke 0 - 0 SK Reningelst

Wedstrijd Dames op zondag 28 januari 2024 om 15:00

Verslag wedstrijd

Na de 6-1 nederlaag in de heenronde waar we na de rust weggespeeld werden , wou KSVR vooral beter voor de dag komen tegen de derde in het klassement.

We pasten onze opstelling dan ook iets aan en opteerden voor een 1-4-4-2 formatie om een stevig blok te zetten tegenover hun sterk jeugdig middenveld.

Het werd een gesloten wedstrijd met weinig uitgespeelde doelkansen. Onze blok stond heel goed en de bezoekers kwamen niet in hun vertrouwd spel.

De eerste kans viel te noteren in de 13' , een afstandsschot van Lize op pas van Myrthe. De bezoekers reageerden met een snedige actie op rechts van hun spits Loonis  maar onze doelvrouw Lore kwam gepast tussen. Verder zagen we veel middenveldspel . Toch nog twee mogelijkheden voor de KSVR ladies in de eerste helft om tot scoren te komen. Na voorzet op rechts van Axelle besloot Myrthe centraal op de kieper en een schot van op de rand van de 16 meter van Lize ging maar net naast . Zo gingen we rusten met een logische 0-0.

Wie dacht dat Reningelst in de tweede helft beter voor de dag ging komen was het zelfs KSVR dat het voortouw nam.  De eerste kans was andermaal voor KSVR , de bezoekende kieper duwde een gevaarlijk schot van Lize in corner. Rond het uur volgden twee kansen elkaar op. Eerst valt na corner de bal voor de voet van Tiëssa maar die kon niet hard genoeg aanleggen en vervolgens ging een afstandsschot van Lize net over. KSVR verdiende geleidelijk een goal. Die kwam er bijna in minuut 65. Shana ging op links door op snelheid , zocht de verste hoek maar kende pech dat haar schot de paal trof.

Een zeer bedrijvige kapitein Lize probeerde het nogmaals vanop afstand ( 73' ), de sterk bezoekende goalie hield de nul door de bal tegen de doellat te duwen. Het zat KSVR niet mee.

De bezoekers begonnen zenuwachtig te acteren en hun kapitein kreeg een tweede gele kaart wegens aanhoudend protest. Met nog 10' spelen op de klok hoopten we met één mannetje meer nog iets te kunnen forceren. Echter begonnen we wat krampachtig te spelen en kwamen de bezoekers zelfs beter in de wedstrijd. In de 87' moest Tiëssa een speelster foutief afstoppen of die was doorgebroken naar doel. Zo incasseerde ze wel haar derde gele kaart van het seizoen waardoor ze de volgende match mist. Het was nog efkes spannend toen in de slotminuut een poging van Reningelst slechts een metertje voorlangs ging.

De match eindigde dus zoals ze begon met 0-0.

KSVR ladies behalen zo toch een mooi verdiend punt na andermaal een zeer knappe collectieve prestatie en mits wat meeval was een driepunter zeker verdiend tegen deze subtopper.